DISTRIBUIȚI
Khaleej Times

Forţele ruseşti au preluat sâmbătă controlul asupra unei mari baze militare din apropierea oraşului ucrainean Herson, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, în comentarii transmise de Interfax, relatează DPA, potrivit agerpres.  

Moscova a precizat că trupele ucrainene au abandonat baza şi au lăsat în urmă tancuri şi vehicule blindate. De asemenea, a comunicat că militarii ruşi au găsit un arsenal plin de arme antitanc. Kievul nu a oferit nicio confirmare.


Citește și : Un senator american cere ASASINAREA lui Putin

Forţele ruseşti ar fi distrus, de asemenea, patru avioane de luptă SU-27, cinci staţii radar şi două sisteme de apărare antiaeriană Buk M-1, potrivit purtătorului de cuvânt militar Igor Konaşenkov.

Citat de agenţii de presă ruse, acesta a anunţat sâmbătă că, din cauza lipsei de interes a Kievului pentru prelungirea regimului de încetare a focului, Rusia şi-a reluat ofensiva în Ucraina începând cu ora 15:00 GMT – relatează EFE.

Purtătorul de cuvânt rus a declarat că batalioanele naţionaliste ucrainene au profitat de încetarea focului decretată de Rusia pentru ”a-şi regrupa forţele şi a-şi întări poziţiile”.

Citește și : Dmitro Kuleba spune că soldaţii ruşi comit VIOLURI în oraşele cucerite