DISTRIBUIȚI
tass

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a afirmat, după adoptarea luni de noi sancţiuni împotriva Coreii de Nord, că este ”o mare greşeală” pentru Consiliul de Securitate ignorarea propunerii ruso-chineze de începere a dialogului cu Phenianul, relatează marţi agenţia dpa.

Rusia a votat în favoarea impunerii de noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, dar a avertizat că orice noi restricţii împotriva acestei ţări vor începe să afecteze mai degrabă civili nevinovaţi decât să reducă din finanţarea programului nuclear şi de rachete balistice al Phenianului.


”Orice alte restricţii ar putea echivala cu tentative de sufocare a economiei” nord-coreene, a afirmat Nebenzia. El le-a cerut membrilor adunării să apeleze la secretarul general al ONU, Antonio Guterres, pentru a ajuta la medierea negocierilor.

Agenţia dpa precizează că Beijingul şi Moscova au făcut apel la un acord cu Phenianul care să prevadă încetarea exerciţiilor militare americano-nord/coreene în Peninsula Coreeană în schimbul opririi programului nuclear şi de rachete balistice al Coreii de Nord.