DISTRIBUIȚI
CNN

Ministerul rus al Apărării a declarat marţi că forţele sale au tras rachete împotriva unui depozit de arme în oraşul ucrainean Kremenciuk, după care explozia ulterioară a muniţiei a declanşat un incendiu într-un centru comercial vecin, relatează Reuters, potrivit agerpres

Cel puţin 16 persoane au fost ucise luni în ceea ce Kievul afirmă că a fost o lovitură de rachete ruseşti împotriva unui centru comercial aglomerat din Kremenciuk, şi pe care G7 a numit-o crimă de război rusă.


Citește și : Medvedev: Orice încercare de intruziune în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

„În Kremenciuk, forţele ruse au lovit un depozit de arme primite din Statele Unite şi Europa cu armament aerian de înaltă precizie. Ca urmare a loviturii de precizie, armele şi muniţiile de fabricaţie occidentală concentrate în depozit (…) au fost atinse”, a declarat ministerul de la Moscova într-o postare pe canalul său de Telegram.

„Detonarea muniţiei depozitate pentru arme occidentale a provocat un incendiu într-un centru comercial nefuncţional situat lângă depozit”, a adăugat ministerul rus.

Potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, centrul comercial a fost lovit direct de rachete ruseşti şi în jur de 1.000 de persoane se aflau înăuntru în momentul loviturii.

Citește și : Un politician proeminent din opoziția rusească, reținut la Moscova

Eforturile de salvare au continuat marţi pentru recuperarea supravieţuitorilor şi a cadavrelor, cu anunţul a zeci de răniţi şi persoane spitalizate.

Rusia a negat în mod repetat că vizează zone civile în timpul ofensivei sale declanşate în urmă cu patru luni împotriva Ucrainei. ONU spune că cel puţin 4.700 de civili au fost ucişi de când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, aminteşte Reuters.