DISTRIBUIȚI
WordPress.com

Rusia a declarat luni că încă mai speră la stabilirea unui ‘dialog’ cu SUA, în pofida ‘tuturor prejudiciilor’ suferite de relaţiile între cele două puteri, raporturi cărora atacurile aeriene occidentale împotriva regimului de la Damasc le-a aplicat sâmbătă o nouă lovitură, informează AFP şi RIA Novosti, conform agerpres.

‘Sperăm că, în timp, când colegii noştri americani îşi vor rezolva problemele interne, un dialog va începe, în pofida tuturor prejudiciilor suferite de relaţiile bilaterale din vina Washingtonului’, a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


Citește și : 7 morţi şi 17 răniţi într-o închisoare de maximă securitate din SUA

Totuşi, Peskov a confirmat că în prezent nu este în pregătire ‘nicio discuţie cu privire la o posibilă întâlnire’ între preşedinţii Vladimir Putin şi Donald Trump.

O astfel de întâlnire a fost evocată în timpul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri la 20 martie.

Citește și : Informaţii contradictorii legate de misiunea OIAC din Siria. Londra şi Kremlinul ‘se bat cap în cap’

Dar respectiva iniţiativă nu a avansat de atunci pe fondul tensiunilor legate de otrăvirea la 4 martie a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în Marea Britanie şi de loviturile SUA şi ale aliaţii lor – Marea Britanie şi Franţa – sâmbătă – împotriva regimului de la Damasc, ca ripostă la un presupus atac cu arme chimice.

În acelaşi timp, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavov a apreciat într-un interviu la BBC, difuzat parţial luni, că relaţiile între Moscova şi Washington sunt în prezent ‘mai rele’ decât în perioada Războiului rece.