DISTRIBUIȚI
Sputnik International

Grupul internaţional de lucru privind conflictul ucrainean a stabilit luni termenii unui schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina, anunţă emisarul rus, Boris Grizlov, citat de agenţia RIA Novosti, scrie mediafax.

Boris Grizlov nu a oferit detalii despre condiţiile schimbului de prizonieri.


Citește și : RSF reacționează la verdictul saudiților dat în cazul Khashoggi: ‘Justiţia a fost ridiculizată!’

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a precizat că schimbul de prizonieri va avea loc înainte de sfârşitul acestui an.

„Grupul trilateral de contact, cu participarea reprezentanţilor anumitor zone din regiunile Doneţk şi Lugansk au ajuns la un acord pentru un schimb de prizonieri în zonele de conflict până la sfârşitul anului”, a declarat ambasadorul Martin Sajdik, reprezentantul special OSCE în Ucraina.

Preşedinţii Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, au stabilit recent, de comun acord cu omologul din Franţa, Emmanuel Macron, şi cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, implementarea unui armistiţiu complet în regiunile separatiste ucrainene şi, eventual, acordarea unui statut special. În cadrul acordului este prevăzut şi un schimb de prizonieri.

 

Citește și : Zeci de mașini s-au ciocnit pe o autostradă din SUA. 35 de oameni au fost internați în spital!