DISTRIBUIȚI

Miniștrii de Externe ai Rusiei și Japoniei vor participa la o nouă rundă de negocieri în Moscova, în data de 10 mai, menite să rezolve disputa teritorială dintre cele două țări, a transmis miercuri Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Japonia a insistat pentru reluarea negocierilor privind disputa teritorială, care împiedică încheierea ostilităților dintre Administrația de la Moscova și cea de la Tokyo, după Al Doilea Război Mondial.


Citește și : Trump blochează transmiterea către Congres a versiunii integrale a raportului Mueller

Insulele Kurile, cunoscute drept Teritoriile Nordice în Japonia, sunt un motiv de dispută pentru cele două țări. Rusia și Japonia nu au semnat niciodată un tratat formal pentru a pune capăt ostilităților după Al Doilea Război.

Administrația de la Kremlin a transmis la începutul lunii martie că discuțiile cu Japonia, menite să rezolve disputa teritorială dintre cele două țări, sunt foarte complexe și ar putea dura ani întregi.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe participă frecvent la discuții cu președintele rus Vladimir Putin pentru a găsi o soluție și pentru a încheia disputa teritorială. Momentan, cei doi lideri nu au ajuns la nicio concluzie.

Citește și : Încă un opozant venezuelean se refugiază într-o reprezentanţă diplomatică de la Caracas