DISTRIBUIȚI
Tehran Times

Iranul a reluat discuţiile cu Rusia pentru construcţia unei noi centrale nucleare capabilă să genereze până la 3.000 de megawaţi de electricitate, a declarat sâmbătă ministrul iranian al energiei Reza Ardakanian, citat de agenţia de presă Tasnim, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Iranul are în prezent capacitatea de a produce 1.000 de megawaţi de energie electrică cu ajutorul reactoarelor nucleare, a informat Tasnim.


Citește și : Afganistan: Cel puțin trei morți într-un atac sinucigaș comis în orașul Jalalabad

Republica Islamică are deja un reactor nuclear construit de Rusia la Bushehr. Rusia a semnat un acord cu Iranul în 2014 pentru construirea altor opt reactoare nucleare în ţară.

Statele Unite s-au retras în luna mai din acordul nuclear încheiat în 2015 între Teheran şi marile puteri care a avut drept scop împiedicarea Iranului să obţină arma atomică în schimbul ridicării unor sancţiuni internaţionale.

Washingtonul a restabilit la începutul lui august o primă serie de sancţiuni împotriva Teheranului şi a lansat un avertisment ţărilor care continuă să întreţină relaţii comerciale cu Iranul.

Citește și : Zece morţi şi cinci răniţi după explozia unui cazan cu abur într-o zonă rezidenţială din oraşul iranian Mashhad