DISTRIBUIȚI
Sputnik

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri după întâlnirea cu liderul chinez Xi Jinping că Moscova și Beijingul doresc stabilizarea situației politice din Venezuela, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat la o conferință de presă că Rusia solicită Statelor Unite să renunțe la politica distructivă pe care o exercită asupra Forțelor Armate din Venezuela, scrie agenția oficială de presă rusă TASS


Citește și : Libertatea presei, în declin în lumea întreagă (raport)

”Facem apel la terminarea acțiunilor care au ca scop scindarea forțelor armate din Venezuela. Instituțiile statului trebuie să apere sisitemul constituțional, și nu să participe la procesele politice interne”, a afirmat Zaharova.

Aceasta a subliniat faptul că Washingtonul a incercat în mod sistematic să identifice personalul militar sceptic.

”Acest lucru este axat în principal pe generalii din Venezuela. Oficialii americani au cerut în mod direct ofițerilor să dezerteze și să-și încalce jurământul”, a specificat Zaharova.

Ea a avertizat că aceste aventuri politico-militare ale Washingtonului și ale aliaților săi vor provoca inevitabil catastrofe la nivel mondial.

Citește și : Amnesty International condamnă noua definiţie a violului în Codul Penal propusă de guvernul grec

Cu toții știm la ce a condus acest lucru. Știm ce preț au trebuit să plătească oamenii, cetățenii de rând au trebuit să plătească pentru încercările de lovitură de stat eșuate ale Guvernului sau cele de succes care au avut ca rezultat o adevărată catastrofă în mai multe regiuni”, a reamintit aceasta.