DISTRIBUIȚI
Reuters

Iranul negociază cu Rusia şi China un posibil mecanism de compensare în caz de eşec al dialogului cu Uniunea Europeană privind acordul nuclear, a declarat miercuri secretarul Consiliului Suprem de Securitate Naţională de la Teheran, Ali Shamkhani, conform agenţiei TASS, preluate de Reuters, scrie agerpres.

Iranul a anunţat luna trecută că nu se va mai conforma în totalitate acordului încheiat în 2015 cu puterile internaţionale, după ce SUA s-au retras unilateral din înţelegerea respectivă şi au reintrodus sancţiunile împotriva regimului de la Teheran.


Citește și : Donald Trump va avea ‘o întâlnire lungă’ cu preşedintele Chinei

Ulterior, oficialii iranieni au precizat că industria nucleară naţională va începe îmbogăţirea uraniului la concentraţii mai mari, dacă UE şi ceilalţi semnatari ai acordului nu iau în termen de 60 de zile măsuri de protecţie împotriva efectelor sancţiunilor americane.

Noile măsuri adoptate la Washington au obligat ţările din întreaga lume să aplice un embargou asupra comerţului petrolier cu Iranul, în caz contrar fiind expuse la rândul lor unor sancţiuni.

Shamkhani a susţinut că ţara sa poate rezolva problema exporturilor de petrol.

Citește și : Record absolut de temperatură! În Kuwait s-au înregistrat 63 de grade Celsius