DISTRIBUIȚI

Kremlinul a negat luni că s-ar afla la originea valului de atacuri cibernetice care au vizat servicii federale şi companii din Statele Unite, denunţând acuzaţiile care arătau către Rusia ca fiind „nefondate” şi „rusofobe”, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Aceste atacuri cibernetice „nu au nimic de-a face cu noi, deoarece Rusia nu este implicată în aceste atacuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.


Citeşte şi: Arabia Saudită SUSPENDĂ toate zborurile internaţionale

„Toate acuzaţiile de implicare rusă sunt absolut nefondate şi se înscriu într-o continuare a rusofobiei oarbe, pe care o constatăm cu fiecare incident”, a adăugat el.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat că implicarea Moscovei în acest caz este „destul de clară”, însă preşedintele Donald Trump a minimalizat rolul Rusiei în acest incident.

Citeşte şi: Britanicii care vin cu feribotul în Olanda NU au voie să pună piciorul pe uscat

Potrivit grupului american de securitate informatică FireEye, chiar el victima atacurilor cibernetice de săptămâna trecută, guverne şi companii din domeniul consultanţei, tehnologiei şi energetic au fost vizate în primăvara anului 2020 în America de Nord, în Europa, Asia şi Orientul Mijlociu.

În Statele Unite, Departamentul de Securitate Internă, Departamentul Trezoreriei şi Comerţului, precum şi mai multe agenţii federale au fost afectate, potrivit informaţiilor din presă.