DISTRIBUIȚI
BBC

Kremlinul şi-a exprimat luni regretul în legătură cu moartea unei femei din Marea Britanie, Dawn Sturgess, după ce a fost otrăvită cu un agent neurotoxic, dar a precizat că orice sugestie potrivit căreia Rusia ar fi implicată în acest caz este ”destul de absurdă”, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Autorităţile britanice au anunţat că Dawn Sturgess (44 de ani) a murit duminică, după ce a fost otrăvită cu acelaşi agent neurotoxic la care au fost expuşi un fost spion rus, Serghei Skripal, şi fiica sa Iulia în martie, provocând o criză în relaţiile dintre capitale occidentale şi Moscova.


Citește și: Lovitură grea primită de guvernul May: Ministrul pentru Brexit a demisionat!

”Suntem profund preocupaţi în continuare de persistenţa acestor substanţe pe teritoriul britanic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor când a fost întrebat despre moartea lui Sturgess. ”Credem că este un pericol nu numai pentru Marea Britanie, ci şi pentru ceilalţi europeni”, a adăugat el.

Rusia, unde are loc Cupa Mondială la Fotbal, a respins orice implicare a sa în cazul Skripal şi a sugerat că serviciile de securitate britanice au întreprins atacul pentru a alimenta isteria anti-Moscova.

Potrivit lui Peskov, investigaţia şi ceea ce se întâmplă în zona Salisbury reprezintă o problemă britanică, ce nu are nimic de-a face cu apropiatul summit dintre preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său american, Donald Trump.

Citește și: Femeia contaminată cu Noviciok în UK a murit