DISTRIBUIȚI
ABC News

Ministerul de Externe rus nu exclude posibilitatea de a-i ordona Washingtonului să-şi reducă personalul diplomatic din Rusia la 300 de persoane, sau mai puţin, potrivit şefului Departamentului pentru America de Nord al ministerului, Gheorghi Borisenko, citat de agenţia RIA, transmite miercuri Reuters, potrivit agerpres.

În iulie, Moscova le-a ordonat Statelor Unite să-şi diminueze staff-ul tehnic şi diplomatic din Rusia cu 60%, adică la 445 de persoane, ca măsură în cadrul disputei diplomatice ruso-americane.


Citeşte şi: Donald Trump decretează Starea de DEZASTRU natural în California din cauza incendiilor masive – FOTO/VIDEO

Cifra de 455 avea drept scop să reflecte numărul total de diplomaţi ruşi aflaţi în post în SUA, dar şi de cetăţeni ruşi care lucrează la Naţiunile Unite în New York, a declarat Borisenko agenţiei ruse de presă.

”Faptul că în vară noi am luat în calcul şi persoanele care lucrează la misiunea Rusiei la ONU a fost un lucru bun”, a afirmat Borisenko pentru RIA.

”Dacă ei nu au apreciat acest lucru, noi avem total dreptul să reducem… numărul de diplomaţi americani”, a precizat Borisenko, adăugând că Moscova ar fi putut să nu ia în considerare personalul rus de la ONU când a analizat în ce constă paritatea dintre cele două ţări.

”În acest caz, efectivele personalului american din Rusia ar trebui să scadă la 300, sau mai puţin”, a mai spus oficialul rus.