DISTRIBUIȚI

Autorităţile ruse au anunţat luni că ‘încetinirea’ vitezei de funcţionare a Twitter, platforma acuzată că nu a şters conţinuturi considerate ‘ilegale’ de autorităţile ruse, va continua până la jumătatea lunii mai, dar că nu mai ia în considerare blocarea reţelei de socializare, relatează AFP şi EFE, potrivit agerpres.

La mijlocul lunii martie, Roskomnadzor, agenţia rusă pentru supravegherea telecomunicaţiilor, a anunţat încetinirea vitezei de accesare a Twitter, acuzată că nu a suprimat postări ‘ilegale’ cu privire la droguri, suicid şi cu caracter pornografic.


Citește și : GATA cu lockdown-urile! UK va trata coronavirusul ca pe o gripă! – Black News

Moscova ameninţase cu o posibilă blocare a acestei reţele de social media pe teritoriul Rusiei de la mijlocul lunii aprilie, dacă platforma nu se conformează cerinţelor sale.

Luni, Roskomnadzor a specificat într-un comunicat că Twitter a şters de atunci ‘aproximativ 1.900 din cele 3.100 de mesaje’ vizate.

‘Având în vedere primele măsuri luate de Twitter privind suprimarea unei părţi semnificative a mesajelor interzise, Roskomnadzor a luat decizia de a nu bloca această reţea socială în ţară’, a indicat Agenţia rusă de reglementare a internetului, adăugând că deocamdată va prelungi doar perioada de încetinire a vitezei de funcţionare a Twitter pe teritoriul Rusiei până la 15 mai, data până la care Twitter trebuie să şteargă toate conţinuturile considerate ‘ilegale’.

Comunicatul mai menţionează că o videoconferinţă a avut loc la 1 aprilie cu participarea unor responsabili ai Roskomnadzor şi Sinead McSweeney, vicepreşedintele Twitter pentru politicile publice în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

După anunţul încetinirii vitezei sale în Rusia, Twitter îşi exprimase regretul în legătură cu tentativele ‘de a sugruma conversaţia publică online’, asigurând totodată că duce o ‘politică de toleranţă zero în materie de exploatare sexuală a copiilor’.

Citeşte şi:Italienii se vaccinează în biserici şi muzee – Black News

Săptămâna trecută, justiţia rusă a condamnat Twitter la aproximativ 100.000 de euro amendă pentru că nu a şters apelurile la manifestaţii neautorizate ale opoziţiei.

Acest caz ilustrează tensiunile în creştere între Moscova şi marile reţele de social media străine în ultimele luni, Rusia denunţând atotputernicia lor şi criticând modul în care acestea reglementează conţinutul, în special cel politic.