DISTRIBUIȚI
Russia's Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova speaks during a session of the St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) in Saint Petersburg, Russia June 16, 2022. REUTERS/Maxim Shemetov

Rusia l-a convocat joi pe ambasadorul Letoniei la Moscova, Maris Riekstins, pentru a protesta pentru ”vandalismul de stat”, ca urmare a demolării de către statul baltic a unor statui din epoca sovietică, a informat Ministerul de Externe rus într-un comunicat, transmite EFE, potrivit agerpres.

”Şeful misiunii diplomatice a Letoniei a primit proteste energice în legătură cu politica actuală de vandalism de stat a Letoniei privind demolarea monumentelor comemorative sovietice. Observăm această barbarie în cadrul liniei generale a Rigăi în direcţia glorificării nazismului”, se mai menţionează în comunicatul citat.


Citește și : Un general israelian face publice informaţii despre programul de drone înarmate

Moscova a atras totodată atenţia cu privire la declaraţiile ”antiruse” ale ambasadorului leton, potrivit purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Riekstins a fost informat şi despre ”paşii legali” făcuţi de autorităţile letone pentru a crea ”obstacole în activitatea centrului cultural Casa Moscovei din Riga şi a sanatoriului Jantarnij Bereg, în Jurmala, din Letonia, ”cu scopul unei posibile exproprieri a acestei proprietăţi ruse”.

MAE rus a insistat că ”întreaga responsabilitate a prezentei (acţiuni) şi a altor acţiuni neprietenoase îi revine în totalitate părţii letone”.

”Ne rezervăm dreptul să luăm măsuri de represalii, inclusiv asimetrice, care fără îndoială că vor fi sensibile pentru Riga”, a avertizat MAE rus.

Citește și : Următorul summit al NATO se va axa pe cheltuielile militare şi pe sprijinul pentru Ucraina