DISTRIBUIȚI
CNN.com

Rusia a propus un proiect de rezoluţie în Consiliul de Securitate al ONU în care cere condamnarea ‘agresiunii împotriva Republicii Arabe Siriene de către SUA şi aliaţii lor cu încălcarea dreptului internaţional şi a Cartei ONU’, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

O reuniune de urgenţă a Consiliul de Securitate al ONU este programată sâmbătă cu începere de la ora 15.00 GMT, la cererea Rusiei, după loviturile aeriene întreprinse de SUA, Franţa şi Marea Britanie împotriva regimului din Siria.


Citește și : Atacuri în Siria : Opoziția din Marea Britanie condamnă decizia premierului May fără consultarea parlamentului

Proiectul de rezoluţie a fost făcut să circule de Rusia cu puţin timp înaintea reuniunii. Nu este însă clar când ar putea fi supus la vot.

Potrivit unor diplomaţi citaţi de Reuters, este improbabil că proiectul de rezoluţie va primi numărul minim necesar de nouă voturi pentru a forţa un veto din partea SUA, Franţei sau Marii Britanii.

Citește și : Theresa May nu exclude posibilitatea unor noi acţiuni împotriva Siriei

Pentru a fi adoptat, un proiect de rezoluţie are nevoie de nou voturi pentru şi niciun veto din partea celor cinci membri permanenţi ai Consiliul de Securitate – SUA, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie.A