DISTRIBUIȚI
Sputnik

Rusia va efectua un zbor de observaţie deasupra teritoriului ţărilor Benelux în perioada 11-15 martie, a anunţat luni un oficial rus, citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

În cadrul implementării tratatului internaţional „Cer Deschis”, un aparat rus de supraveghere An-30B va zbura deasupra Belgiei, Olandei şi Luxemburgului, a declarat Ruslan Şişin, şeful Centrului Naţional de Reducere a Riscurilor Nucleare din cadrul Ministerului Apărării de la Moscova.


Citește și: Maduro decretează o nouă zi liberă în Venezuela

Şişin a mai spus că o misiune comună SUA-Norvegia va efectua un zbor de supraveghere pe aparatul de observaţie american (Boeing n.r.) OC-135B deasupra teritoriul Rusiei, în baza tratatului, între 11 şi 16 martie.

Tratatul „Cer Deschis” a intrat în vigoare în 2002 şi are în prezent 34 de state partenere, inclusiv Rusia, Statele Unite şi alţi membri ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Citește și: Trump cere 8,6 miliarde de dolari în plus pentru zidul de la frontiera cu Mexicul

Pactul de consolidare a încrederii şi de control al armelor a stabilit un sistem de zboruri de observaţie deasupra membrilor săi pentru a aduna informaţii despre forţele militare şi activităţile lor.