DISTRIBUIȚI

Rusia pregăteşte noi atacuri masive cu rachete asupra unor ţinte din Ucraina, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comandamentului militar sudic al acestei ţări, care atrage atenţia la mişcările flotei ruse din Marea Neagră, relatează joi DPA, potrivit agerpres.

Cea mai mare parte a flotei a revenit la baze iar acest lucru sugerează noi lovituri cu rachete, a declarat Natalia Humeniuk pentru televiziunea ucraineană.


Citeşte şi: Cum s-a intersectat războiul din Ucraina cu războaiele culturale – Black News

De când forţele ruse au lansat o campanie de atacuri cu rachete asupra oraşelor şi infrastructurii ucrainene în octombrie, cele mai multe rachete de croazieră au fost lansate de pe nave din Marea Neagră sau Marea Caspică sau de pe bombardiere strategice.

Potrivit Nataliei Humeniuk, numai zece nave ruseşti se află în continuare pe mare, deşi de obicei numărul acestora este considerabil mai mare.

„Îşi arată muşchii pentru o vreme pe mare, îşi demonstrează prezenţa şi controlul asupra situaţiei iar apoi navighează la baze, unde de obicei se pregătesc de manevre pentru un atac masiv cu rachete”, a spus purtătoarea de cuvânt.

Atacurile cu rachete ruseşti au afectat sever aprovizionarea cu energie a Ucrainei şi alte utilităţi. Milioane de persoane au fost lăsate fără electricitate, încălzire şi apă pentru lungi perioade de timp în nopţile lungi de iarnă.

Citeşte şi: Phenianul avertizează cu ‘cea mai dură reacţie’ la acţiunile militare ale SUA în regiune – Black News

Atacurile au lovit în mod repetat blocuri de locuinţe, cum s-a întâmplat la Dnipro, unde 45 de persoane au fost ucise şi 80 rănite pe 14 ianuarie.

Acest nou avertisment vine la aproape un an de la declanşarea invaziei ruse din Ucraina.