DISTRIBUIȚI
Upstream Online

Ministerul de Finanţe din Rusia analizează dacă există potenţial pentru majorarea taxelor în sectoarele economiei care implică resursele, unde sunt marje de profit ridicate, a anunţat vineri Alexei Sazanov, adjunctul ministrului de Finanţe, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

Deja Rusia pregăteşte majorări de taxe de peste 60 miliarde de dolari pentru industria petrolului şi a gazelor, în perioada 2023-2025, cea mai mare astfel de creştere din istoria ţării, în încercarea de a acoperi deficitul bugetar şi de a finanţa campania sa militară din Ucraina.


Citește și : Peste 6.700 de civili au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei (OHCHR)

„Analizele detaliate, amănunţite ne permit să găsim încă sectoare care implică resursele, unde sunt marje ridicate de profit şi unde este posibil să majorăm povara fiscală fără a afecta activităţile operaţionale şi investiţiile companiilor”, a declarat Sazanov pentru agenţia rusă de presă RIA.

El a adăugat că „aceasta este activitatea noastră în 2022 şi o vom continua în 2023.”

Parametrii de bază ai sistemului fiscal vor rămâne stabili şi nu vor exista modificări ale TVA, impozitului pe profit şi pe venit, a dat asigurări oficialul rus.

Citește și : Rusia a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile