DISTRIBUIȚI
ONLINE NEWSPAPER - true-news.info

O placă memorială a fost inaugurată vineri, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale ruse, la Moscova, pe faţada imobilului în care a locuit Boris Nemţov, liderul opoziţiei ruse asasinat în urmă cu trei ani lângă Kremlin, a constatat o jurnalistă AFP, potrivit news.ro .

”În acest imobil a locuit Boris Nemţov, un om politic remarcabil, ucis pe 27 februarie 2015”, se poate citi pe această mică placă, aşezată de către fiul opozantului, Anton Nemţov, în prezenţa a zeci de jurnalişti şi unor personalităţi din opoziţie.


Citește și : Rusia denunță o „ingerinţa” a Ucrainei în afacerile sale interne

”Am imortalizat, în sfârşit, memoria unei mari personalităţi care a fost ucisă din cauza visurilor sale politice”, a declarat, în cursul ceremoniei, Ksenia Sobciak, o jurnalistă de televiziune apropiată opoziţiei liberale şi candidată în alegerile prezidenţiale de duminică.

La sfârşitul lui februarie, mii de moscoviţi au defilat la Moscova, în semn de omagiu faţă de Boris Nemţov, agitând pancarte pe care se putea citi ”Nu mi-e frică” şi ”Ne amintim, nu vom ierta”.

Boris Nemţov, care a jucat un rol important în opoziţia faţă de Vladimir Putin şi care a fost vicepremier în perioada preşedintelui Boris Elţîn, a fost împuşcat cu patru gloanţe în spate, în stradă, pe 27 februarie 2015.

În iulie 2017, cinci ceceni, originari din republicile musulmane Cecenia şi Inguşetia, în Caucazul rus, au fost condamnaţi în acest asasinat, de un tribunal din Moscova, la pedepse cuprinse între 11 şi 20 de ani de închisoare.

La finalul procesului, familia Nemţov a denunţat un ”fiasco total” al justiţiei, care nu a reuşit să găsească comanditarul.

Citește și : Donald Trump și Moon Jae-in într-o convorbire telefonică : Coreea de Nord va avea „un viitor mai bun” urmând ”calea bună”