DISTRIBUIȚI

Moscova se va opune încercărilor Occidentului de a implementa planuri vizând schimbarea regimului în Siria, a declarat luni ministrul de externe rus Serghei Lavrov, citat de agenţia de presă oficială rusă TASS, potrivit agerpres.

‘Ministrul de externe francez (Jean-Yves Le Drian) a anunţat că reuniunea Consiliului de Securitate al ONU va fi dedicată (luni) nu doar situaţiei din Afrin, ci şi situaţiei din Ghouta Orientală şi Idlib’, a afirmat Lavrov, acuzând ‘partenerii occidentali’ că agită apele în legătură cu Ghouta Orientală şi Idlib în condiţiile în care o concentrare mare de rebeli ai Fateh al-Sham, fostul Front al-Nusra, care efectuează tiruri asupra Damascului, inclusiv asupra ambasadei ruse, continuă să se afle în Ghouta Orientală.


Citeşte şi: Un turist român a fost ÎMPUŞCAT pe străzile din New York – VIDEO

În acest context, şeful diplomaţiei ruse a mai spus că ţările occidentale ignoră faptul că ‘datorită eforturilor guvernului rus şi ale trupelor ruse a început recent evacuarea celor răniţi din Ghouta Orientală, inclusiv a copiilor care au nevoie de asistenţă medicală’.

Lavrov a subliniat că Occidentul ignoră şi faptul că până recent partea de est a Idlib s-a aflat sub controlul Frontului Al-Nusra, fosta ramură a Al Qaida în Siria, considerată de ONU drept ‘grupare teroristă’.

‘De curând, a început o ofensivă a armatei siriene, cu sprijinul nostru, care s-a încheiat cu încercuirea părţii principale a grupării Fateh al-Sham’, a spus Lavrov, opinând că aceasta se pare că a provocat îngrijorarea ‘unor ţări occidentale’.

Citeşte şi: Serghei Lavrov denunţă o RUSOFOBIE occidentală mai mare decât în perioada Războiului Rece

În opinia sa, toate acestea confirmă încă o dată că SUA şi coaliţia condusă de ele încearcă să protejeze fostul Front Al Nusra pentru a putea realiza planul de schimbare a regimului preşedintelui Bashar al-Assad, ‘aşa-numitul plan B’.

„Pentru noi, aceasta este absolut inacceptabil, ne vom opune ferm acestor încercări”, a avertizat Serghei Lavrov.