DISTRIBUIȚI
Publika.md

Principalul opozant al Kremlinului Aleksei Navalnîi, care a fost arestat, sâmbătă, la Moscova, în faţa locuinţei sale, a fost rănit la un deget în timpul operaţiunii. El a fost reţinut în timp ce se pregătea să plece de la Moscova pentru a-şi vizita familia, potrivit news.ro .

Această arestare a avut loc „sub pretextul unor proceduri în cadrul dosarului deschis în urma manifestaţiei din 28 ianuarie (n.r. – când Navalnîi a cerut boicotarea alegerilor prezidenţiale)”, a afirmat purtătorul său de cuvânt, Kira Iarmich, pe Twitter.


Citește și : Egipt: Patru jihadişti ucişi în atacul asupra unui post de poliţie în peninsula Sinai

Potrivit acesteia, arestarea are ca unic scop cauzarea de probleme înainte de manifestaţia din 9 septembrie: „Vă puteţi imagina ce laşi sunt la putere?”, a spus Iarmich.

Navalnîi voia să organizeze manifestaţii în numeroase oraşe ruse la 9 septembrie, pentru a protesta faţă de reforma sistemului de pensionare.

El a fost transportat pentru scurt timp la spital, deoarece în timpul arestării i-a fost „rupt degetul mic”, conform lui Iarmich.

Data procesului a fost fixată pentru luni, iar Navalnîi va rămâne în detenţie.

Citește și : Preşedintele Erdogan face apel la unitate și solidaritate în faţa atacurilor asupra „independenţei economice” a Turciei

Aleksei Navalnîi, un celebru avocat şi blogger anticorupţie, a organizat mai multe manifestaţii de o amploare fără precedent anul trecut, reunind zeci de mii de ruşi în întreaga ţară. Peste 1.000 de persoane, inclusiv Navalnîi însuşi, au fost reţinute în cursul celei mai importante dintre ele, în martie 2017.