DISTRIBUIȚI
Sputnik

Administraţia Vladimir Putin va oferi armatei siriene sisteme antiaeriene S-300, pentru suplimentarea capacităţilor militare după doborârea accidentală a avionului rus Iliuşin Il-20, un incident pentru care Rusia a atribuit vina Israelului, potrivit mediafax .

„Un sistem antiaerian modern S-300 va fi oferit armatei siriene în două săptămâni. Este capabil să intercepteze armament aerian de la distanţa de peste 250 de kilometri şi poate lovi simultan mai multe ţinte”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de agenţia Tass.


Citește și : Nava Aquarius i-a cerut Franţei să autorizeze cu ‘titlu excepţional’ debarcarea celor 58 de migranţi aflaţi la bordul său

Şoigu a subliniat că sistemele de rachete S-300 vor consolida puternic capabilităţile armatei siriene. „Subliniez că, la cererea părţii israeliene, noi am suspendat în 2013 livrarea de sisteme S-300 pe care eram pregătiţi să le livrăm după ce armata siriană efectuase instruirea. Acum, situaţia s-a schimbat, iar vina nu este a noastră”, a subliniat Şoigu.

Rusia a acuzat Israelul de „acţiuni iresponsabile şi neprietenoase” care au condus la doborârea de către artileria siriană a avionului militar rus, incident soldat cu 15 morţi.

Citește și : Iranul privilegiază pista separatistă arabă după atentatul de la Ahvaz