DISTRIBUIȚI
bellingcat.com

Rusia a respins joi informaţiile publicate de site-ul de investigaţie Bellingcat prezentându-l pe unul dintre cei doi bărbaţi acuzaţi de Londra de otrăvirea fostului spion Serghei Skripal în martie în Anglia ca fiind colonel în serviciul de informaţii al armatei ruse (GRU), informează France Presse, potrivit agerpres.

„Nu există nicio dovadă, iar ei îşi continuă campania pe frontul informaţional al cărui singur scop este de a distrage atenţia de la întrebarea principală: ce s-a întâmplat la Salisbury?”, a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova. „Întrebarea rămâne: vor exista dovezi ale implicării cuiva în otrăvirea de la Salisbury, aşa cum o califică Londra?”, a adăugat ea.


Citeşte şi: Doi agenţi Interpol au fost împuşcaţi mortal în Mexic

Autorităţile britanice au declarat că atacul cu agentul neurotoxic Noviciok împotriva lui Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia a fost comis de doi agenţi ai GRU.

Potrivit website-ului Bellingcat, cu sediul în Marea Britanie şi specializat în colectarea şi analizarea informaţiilor disponibile online, unul dintre cei doi suspecţi, identificat de Londra drept „Ruslan Boşirov”, este de fapt colonelul Anatoli Cepiga, un ofiţer GRU decorat cu înalte distincţii.

bellingcat.com

Citeşte şi: Un chinez, care a ucis nouă elevi, a fost executat

Site-ul publică o fotografie a paşaportului lui Anatoli Cepiga datând din 2003, ce seamănă cu „Ruslan Boşirov” din fotografia difuzată de Londra.

bellingcat.com

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat pe 12 septembrie că cei doi bărbaţi acuzaţi de Londra sunt „civili” care nu au comis niciun delict.