DISTRIBUIȚI
Rador

Adjunctul ministrului rus de Externe, Sergei Riabkov, a declarat miercuri, la finalul unor discuții cu subsecretarul american de Stat pentru Afaceri Politice, David Hale, că țara sa nu are interese militare în Venezuela, potrivit agenției TASS, potrivit mediafax.

„Nu avem niciun contingent militar în Venezuela. Nu am alocat resurse în acest sens în Venezuela, iar acest lucru poate fi văzut de către oricine, inclusiv de către Statele Unite sau vecinii Venezuelei. Toți oamenii pe care îi avem detașați se află acolo pentru întreținerea echipamentelor livrate anterior în baza unor contracte”, a declarat acesta.


Citește și : Prioritățile Ursulei Von der Leyen la șefia Comisiei Europene: statul de drept, migraţia, competitivitatea şi clima

El a mai spus că, ocazional, Rusia trebuie să trimită specialiști în Venezuela. „Sunt activități obișnuite, iar americanii trebuie să știe că înțelegem dorința lor de a exagera aceste lucruri și să le folosească drept pretext pentru a continua să pună presiune pe Nicolas Maduro”, a adăugat el.

Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Rusia și China îl susțin pe Nicolás Maduro, în timp ce majoritatea statelor occidentale sunt de partea liderului opoziției, Juan Guaidó.

Citește și : Trump: Sancţiunile împotriva Iranului vor fi intensificate ‘substanţial’