DISTRIBUIȚI
Pinterest

Munţii din Soci, din sudul Rusiei, erau vineri dimineaţă acoperiţi de o zăpadă galbenă, după ce vântul a adus particule de nisip din Sahara, din nordul Africii, relatează EFE, conform agerpres.

„Frontul de aer a venit din zona Mării Mediterane, insula Creta şi nordul Africii, unde s-au înregistrat furtuni de nisip. Particulele de praf s-au condensat în atmosferă, iar ninsorile s-au colorat în galben”, a declarat Andrei Bondar, şeful Centrului Meteorologic din regiunea Krasnodar.


Citește și : Letonia începe expulzarea diplomaţilor ruşi

Fotografiile apărute în mass-media ruse arată schiori coborând pe pârtii ce par dune de nisip.

În alte zone de mai mică înălţime, precipitaţiile au căzut sub formă de ploaie roşiatică, un fenomen care s-a înregistrat şi în Ucraina şi Republica Moldova.

Meteorologii ruşi au adresat un mesaj de liniştire a cetăţenilor, care au alertat autorităţile de teama ca zăpada colorată să nu aibă la bază vreo substanţă chimică şi să fie periculoasă pentru sănătate.

În regiunea ucraineană Odesa, la Marea Neagră, au căzut ninsori roz, în timp ce în Republica Moldova, cetăţenii au semnalat căderea de ninsori galbene sau portocalii.

„Probele de laborator au dezvăluit un amestec de particule de nisip în mostrele de zăpadă, fără urmă de agenţi chimici periculoşi pentru sănătate”, a scris pe Facebook primarul din Odesa, Andréi Abramcenko.

Citește și : SUA : Donald Trump se va opune legii privind cheltuielile federale adoptată de Congres