DISTRIBUIȚI
Armedia.am

Misiunea armatei ruse în Siria s-a încheiat şi teritoriul sirian este ‘eliberat în totalitate’ de luptătorii grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a anunţat joi Ministerul rus al Apărării, relatează AFP, conform agerpres .

‘Misiunea armatei ruse de a învinge gruparea teroristă SI s-a încheiat’, a anunţat ministerul rus în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că ‘în prezent nu mai există nicio localitate sau regiune din Siria sub controlul Statului Islamic’.


‘Teritoriul sirian este complet eliberat de luptătorii acestei organizaţii teroriste’, a spus generalul Serghei Rudskoi, un oficial din cadrul Statului Major al armatei ruse, în cadrul conferinţei de presă.

Citește și : Igor Dodon nu va promulga modificările la Codul Audiovizualului prin care se va interzice difuzarea televiziunilor ruseşti

Potrivit generalului Rudskoi, în ultimele zile au avut loc lovituri aeriene ‘fără precedent’ în regiunea Bukamal, ultima localitate importantă aflată sub ocupaţia SI, avioanele ruse efectuând zilnic peste 100 de zboruri şi 250 de lovituri.

Forţele speciale ruse au fost de asemenea active, ghidând loviturile aeriene şi ‘distrugând cei mai odioşi lideri ai grupurilor de combatanţi în spatele liniilor inamice’, a spus el.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Statul Islamic controlează în continuare 8% din provincia Deir Ezzor (est).

Se bănuieşte că ‘grupuri de sabotori ale SI’ ar mai acţiona, însă vor fi combătute de trupele siriene, a adăugat generalul rus, precizând că ‘contingentul rus îşi va concentra eforturile pentru a oferi ajutor poporului sirian pentru instituirea păcii’.

Rusia a anunţat deja pe 21 noiembrie sfârşitul ‘fazei active a operaţiunii militare’ în Siria, unde armata rusă intervine în sprijinul regimului Bashar al-Assad.