DISTRIBUIȚI
tass

 Flota rusă a Mării Negre a primit în dotare în ultimii trei ani o serie de nave noi de diferite tipuri, a declarat comandantul flotei, amiralul Aleksandr Vitko, într-un interviu apărut miercuri în publicaţia Krasnaia Zvezda, preluată de Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit lui Vitko, Flota Mării Negre a primit din 2015 două fregate noi, şase submarine diesel-electrice echipate cu rachete de croazieră, şi mai mult de zece nave de contra-sabotaj şi patrulare.


Vezi şi:  VIDEO – Scandal violent în parlamentul din Kosovo. Opoziţia a aruncat cu gaze lacrimogene

De asemenea, flota a fost dotată cu două remorchere puternice de nouă generaţie, platforme de scufundare modulare, o macara plutitoare puternică şi un număr de alte nave-suport, care au început imediat să îndeplinească misiuni în Marea Mediterană şi în Marea Neagră, a mai spus comandantul.

Totodată, flota a încheiat formarea unei brigăzi submarine, care include şase submarine noi în portul Novorosiisk de la Marea Neagră, a afirmat Vitko.

‘De aceea, putem vorbi deja despre o renaştere a forţelor submarine ale Flotei Mării Negre’, a subliniat el.

Conform ‘Principiilor de bază ale politicii navale a Rusiei până în 2030’, document aprobat anul trecut de preşedintele Vladimir Putin, obiectivul Rusiei este ca forţele sale navale să ajungă între primele două din lume în ce priveşte capabilităţile de luptă, menţionează Xinhua.

Citeşte şi: FARC a murit dar nu se predă. 1200 de disidenţi încearcă să se alăture unei alte grupări de gherilă