DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Cel puţin 20 de persoane au fost reţinute de poliţie, duminică, în timpul unei manifestaţii pentru “internet liber”, după decizia autorităţilor din Rusia de a bloca aplicaţia de mesagerie criptată Telegram, relatează AFP, potrivit news.ro.

Autorizată de primăria din Moscova, manifestaţia a reunit în centrul capitalei Rusiei câteva sute de persoane. Potrivit organizaţiei OVD-Info, cel puţin 20 de persoane au fost reţinute în timpul manifestaţiei.


Citește și : Nuntă regală: Consimţământul scris al reginei Elizabeth II, dezvăluit

“Trebuie să putem să ne exprimăm punctul de vedere, să nu ne fie teamă să ne exprimăm. Nu trebuie să ne temem de nimic, nici de poliţie şi nici că ni se interzice să vorbim”, a declarat unul dintre protestatari.

La jumătatea lunii aprilie, autorităţile din Rusia au decis blocarea Telegram, o aplicaţie care are 200 de milioane de utilizatori (7 la sută în Rusia), deţinătorii acesteia defuzând să ofere serviciilor posibilitatea de a citi mesajele utilizatorilor.

Decizia a fost întâmpinată cu proteste la sfârşitul lunii aprilie, când au ieşit pe stradă, tot la Moscova, aproximativ 8.000 de manifestanţi.

Citește și : Transferul ambasadei americane: Recepţie organizată de ministrul israelian de Externe; mai mulți diplomați europeni vor participa