DISTRIBUIȚI

Rusia lansează rachete fără focos pentru a epuiza apărarea antiaeriană a Ucrainei, afirmă un oficial militar american, citat de Reuters, informează mediafax.

Rusia lansează asupra unor ținte din Ucraina rachete de croazieră neînarmate care au fost concepute pentru a transporta focoase nucleare pentru a încerca să epuizeze stocurile de apărare antiaeriană ale Kievului, a declarat marți un înalt oficial militar american.


Citește și : Războiul din Ucraina a sporit ameninţarea utilizării armelor chimice, declară şeful OIAC

Oficialul care a dorit să-și păstreze anonimatul, a fost întrebat despre o evaluare din 26 noiembrie a serviciilor de informații militare britanice, care a evidențiat că, „probabil”, Rusia scoate focoase nucleare din rachetele de croazieră și lansează muniție fără focos spre Ucraina.

„Este cu siguranță ceva ce încearcă să facă pentru a atenua efectele sistemelor de apărare aeriană pe care le folosesc ucrainenii”, a spus oficialul de la Pentagon.

Acestea sunt primele comentarii ale unui oficial american cu privire la rachetele fără focos.

Pentagonul susține că intensificarea atacurilor aeriene ale Rusiei în Ucraina este parțial concepută pentru a epuiza rezervele de apărare aeriană ale Kievului și pentru a obține, în cele din urmă, controlul aerian.

Citește și : Oraşul Nikolaev a rămas din nou fără apă potabilă în urma unui atac rusesc (primar)

Din acest motiv, Statele Unite și alți aliați s-au concentrat pe furnizarea de provizii de apărare aeriană pentru Ucraina. Ajutorul variază de la sistemele moștenite din epoca sovietică până la cele mai moderne.