DISTRIBUIȚI
Rador

Rusia va crea 12 noi baze militare în vestul ţării până la sfârşitul anului în curs ca răspuns la consolidarea NATO şi la extinderea sa aşteptată cu Finlanda şi Suedia, a anunţat vineri ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, citat de AFP şi EFE, potrivit agerpres.

„Până la sfârşitul anului, 12 baze militare şi unităţi vor fi desfăşurate în Districtul militar Vest”, a declarat Serghei Şoigu în faţa Consiliului Ministerului Apărării rus, fără a preciza natura acestor infrastructuri şi nici mărimea lor.


Citeşte şi: Medvedev critică sancţiunile NEBUNEŞTI dictate de Occident împotriva Rusiei – Black News

El a subliniat „creşterea ameninţărilor militare la frontierele ruse”, menţionând în special exerciţiile NATO „Defender Europe” în curs de desfăşurare la vest şi sud-vest de Rusia, precum şi în Arctica.

Altă ameninţare menţionată de Şoigu, „candidaturile la intrarea în NATO a vecinilor noştri din apropiere, Finlanda şi Suedia”.

Preşedintele Vladimir Putin indicase că replica rusă la această extindere va fi decisă în funcţie de desfăşurările NATO în aceste ţări, dar a minimalizat importanţa acestor aderări aşteptate.

Citește și: Canada INTERZICE tehnologia 5G a chinezilor de la Huawei şi ZTE – Black News

Helsinki şi Stockholm au decis să se alăture Alianţei în urma ofensivei ruse împotriva Ucrainei, considerând că Moscova este o ameninţare care durează de decenii, deşi în timpul Războiului rece cele două ţări aleseseră neutralitatea.

Rusia a afirmat că şi-a lansat ofensiva împotriva Ucrainei în acelaşi timp pentru a împiedica un pretins genocid împotriva populaţiei rusofone şi pentru a împiedica extinderea NATO.