DISTRIBUIȚI

Comitetul pentru Anchete din Rusia a anunţat luni că investighează presupusa utilizare de către Ucraina a unor arme chimice în apropierea oraşelor ucrainene Soledar şi Bahmut, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul apărării de la Kiev nu a răspuns imediat solicitării de a comenta acuzaţia, care nu a fost însoţită de nicio dovadă publică.


Citește și : Armata israeliană a ucis mai mulţi militanţi înarmaţi într-o tabără de refugiaţi lângă Ierihon

Comitetul a afirmat că Republica Populară Doneţk, înfiinţată în teritoriile din Ucraina ocupate de forţele ruse, a raportat că mai multe drone ucrainene au folosit arme chimice în două locuri. „Prin urmare, militarii din forţele armate ruse resimt o degradare a stării de sănătate şi simptome caracteristice de otrăvire”, arată instituţia de stat însărcinată cu anchetele, fără a da detalii sau a numi substanţele presupus implicate.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali au respins acuzaţiile, dar le consideră un posibil demers preliminar în vederea unui atac „sub steag fals”: Rusia ar putea recurge la tactica utilizării armelor chimice, căutând să dea vina pe Ucraina.

La rândul său, Moscova a respins astfel de presupuneri.

Citește și : Nou bilanţ al catastrofei din Turcia (VIDEO): Peste 900 de morţi, mii de răniţi şi numeroase persoane rămase sub dărâmături