DISTRIBUIȚI

Rusia şi-a plasat sistemele de apărare antiaeriană din Extremul Orient în stare de alertă ridicată pe fondul situaţiei create în jurul Coreii de Nord, a anunţat vineri senatorul Viktor Ozerov, care a fost până de curând preşedintele Comisiei pentru apărare şi securitate din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), relatează agenţia de presă RIA Novosti, potrivit agerpres.

„Ceea ce se întâmplă în prezent în jurul Coreii de Nord ne provoacă un sentiment de îngrijorare şi conştientizarea necesităţii de a adopta măsuri suplimentare pentru apărarea teritoriului nostru. Sistemele de apărare antiaeriană şi forţele aeriene ruse au fost consolidate în Extremul Orientul”, a subliniat el.


Citește și: Rusia ‘bagă sula-n coaste’ Europei. Ordinul vine direct de la Putin

Armata rusă monitorizează situaţia din jurul Coreii de Nord, acordând o atenţie sporită zonelor de pe teritoriul acesteia de unde ar putea fi lansate rachete, a spus Viktor Ozerov.

Senatorul rus a indicat faptul că printre obiectivele sistemului de apărare antiaeriană se numără şi asigurarea securităţii teritoriului Federaţiei Ruse în cazul unor devieri ale rachetelor, întrucât „probabilitatea unor erori este destul de ridicată”, dar există obiective şi mai importante.

„Forţele de apărare antiaeriană, de descurajare nucleară vor permite să-i reţinem pe americani de la paşi mai hotărâţi”, a declarat Ozerov, citat de RIA Novosti.

Tensiunile au escaladat în Peninsula Coreea după ce Phenianul a ameninţat Washingtonul cu lansarea unui atac cu rachete împotriva insulei Guam, ca reacţie la declaraţia de marţi a preşedintelui Donald Trump că dacă Phenianul continuă să ameninţe SUA, el se va confrunta cu ‘foc şi furie cum n-a mai văzut lumea’ până acum.