DISTRIBUIȚI
John Kirby, National Security Council Coordinator for Strategic Communications, takes part in White House Press Secretary Karine Jean-Pierre’s press briefing at the White House in Washington, U.S., August 2, 2022. REUTERS/Leah Millis

Rusia depune eforturi pentru a obţine armament suplimentar din Coreea de Nord, a anunţat joi seară Preşedinţia SUA, iar Departamentul american al Trezoreriei a sancţionat un individ acuzat de facilitarea negocierilor între Moscova şi Phenian, informează mediafax.

„Există noi informaţii care arată că Rusia încearcă în mod activ că obţină muniţie suplimentară din Coreea de Nord”, a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, citat de cotidianul Le Monde şi de agenţia Reuters.


Citește și : China, Japonia și războiul din Ucraina

John Kirby s-a declarat preocupat că regimul de la Phenian va furniza Rusiei armament suplimentar. Conform serviciilor de informaţii americane, Coreea de Nord a furnizat deja asistenţă militară Rusiei pentru invazia din Ucraina.

Departamentul american al Trezoreriei a sancţionat, joi, un cetăţean slovac, Ashot M., acuzat că ar încerca să faciliteze contracte privind livrări de armament din Coreea de Nord în Rusia.

Citește și : Germania şi-a planificat o creştere semnificativă a ajutorului militar pentru Ucraina