DISTRIBUIȚI
Rador

Desfăşurarea de către Washington a sistemelor terestre pentru rachete în apropierea graniţelor Rusiei ar putea conduce la o situaţie periculoasă comparabilă cu criza rachetelor din Cuba, a declarat luni viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Rusia a criticat puternic planurile SUA de desfăşurare a sistemelor de rachete în Europa de Est şi retragerea Washingtonului din tratatul de control al armelor INF.


Citeşte şi: Presa germană anunţă începutul sfârşitului lui Ergdogan

Criza rachetelor din Cuba a izbucnit în 1962 când Moscova a răspuns la o desfăşurare a rachetelor americane în Turcia trimiţând rachete balistice în Cuba, o situaţie foarte periculoasă când lumea a fost adusă în pragul războiului nuclear.

Printre altele, Rusia consideră în avans ca „ilegale” noile sancţiuni americane împotriva Iranului.

Noile sancţiuni economice pe care Washingtonul se pregăteşte să le pună în aplicare împotriva Iranului sunt „ilegale”, a apreciat luni Kremlinul, citat de France Presse.

Citeşte şi: Cutremur puternic în Italia. Unda seismică s-a resimţit la Roma! 

„Noi considerăm că aceste sancţiuni sunt ilegale. Este tot ce putem să spunem”, a declarat în faţa jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în timp ce tensiunile cresc între Statele Unite şi Iran.

Peskov a refuzat să spună ce măsuri ar putea adopta Rusia pentru a contracara sancţiunile Statelor Unite.