DISTRIBUIȚI
afp

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a făcut apel la detensionarea relației dintre Pakistan și India în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său pakistanez, Shah Mehmood Qureshi, a informat miercuri Ministerul rus de Externe prin intermediul unui comunicat, citat de agenția TASS, potrivit mediafax.

„Cele două părți au discutat despre situația din Asia de Sud pe fondul deteriorării relației dintre Pakistan și India în urma deciziei autorităților de la New Delhi de a modifica statutul legal al statului Jammu și Kashmir”, se arată în comunicat.


Citește și : Savanții ruși sunt supravegheaţi permanent (Kremlin)

„Partea rusă a subliniat nevoia de a detensiona situația și faptul că nu există nicio alternativă în afara mijloacelor diplomatice pentru normalizarea relațiilor dintre Pakistan și India”, a mai arătat Ministerul, care a adăugat că reprezentanții Rusiei la Organizația Națiunilor Unite împărtășesc această idee.

Guvernul federal al Indiei a anunțat revocarea articolului 370 privind statutul special constituțional al regiunii Kashmir și a informat că plănuiește restructurarea teritoriul disputat.

Articolul 370 permitea regiunii Kashmir să aibă propria sa constituție, un steag separat și autonomie în aproape toate domeniile, cu excepția afacerilor externe, apărării și comunicațiilor.

Citește și : Opozanţii Brexitului ‘colaborează’ cu Uniunea Europeană (Boris Johnson)