DISTRIBUIȚI
Sputnik

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a anunţat joi că expulzează cinci diplomaţi portughezi, ca răspuns la decizia de luna trecută a Lisabonei de a expulza zece diplomaţi ruşi, informează Reuters, potrivit agerpres.

Această nouă expulzare face parte dintr-o serie întreagă de acţiuni în oglindă ale Moscovei după ce ţări europene au expulzat sute de angajaţi ai ambasadelor Rusiei, în urma declanşării invaziei ruse asupra Ucrainei, pe 24 februarie.


Citeşte şi: Coreea de Nord se pregăteşte să facă un test nuclear chiar în timpul vizitei lui Biden în regiune – Black News

Diplomaţii portughezi trebuie să părăsească teritoriul Rusiei în termen de 14 zile de la notificarea ambasadorului Portugaliei, a precizat ministerul rus.

Miercuri, Rusia a anunţat expulzarea a 34 de diplomaţi francezi, 24 de diplomaţi italieni şi 27 de diplomaţi spanioli drept represalii la decizii similare luate de Paris, Roma şi Madrid, care au vizat cetăţeni ruşi după declanşarea ofensivei Rusiei împotriva Ucrainei.

Citeşte şi: Mevlut Cavusoglu s-a întâlnit cu Anthony Blinken la New York – Black News

După ce Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie, mai multe ţări europene au expulzat peste 300 de diplomaţi ruşi, uneori sub acuzaţii de spionaj.

Moscova a avertizat că va reacţiona în fiecare caz şi a luat deja măsuri similare faţă de zeci de diplomaţi occidentali.