DISTRIBUIȚI
afp

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că Rusia dorește să înceapă discuțiile cu Statele Unite în ceea ce privește cooperarea pe mai multe domenii, dacă intenția este reciprocă, relatează agenția de presă Tass, scrie Mediafax.

„Suntem deschiși la dialog în măsura în care doresc și Statele Unite. Nu dorim să intervenim sau să oferim Statelor Unite un motiv în plus să ne acuze de ingerințe în bârfele și disputele interne”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe în Moscova.


Citește și : SUA vor merge înainte cu planul privind acordarea de ajutor umanitar Venezuelei, asigură Pompeo

Ministrul de Externe a anunțat că Rusia s-a oferit să colaboreze cu Statele Unite în mai multe domenii, „inclusiv crearea unui consiliu de afaceri, care ar cuprinde aproximativ șase oameni de afaceri din Statele Unite și din Rusia, sub supravegherea ambilor președinți”.

Conform lui Lavrov, acest consiliu ar fi un factor important care ar stabiliza relațiile dintre cele două țări din punct de vedere al comunităților economice.

„Cu susținerea președinților și cu principii comune, ne-am oferit să creăm un consiliu de experți politici și să îi încredințăm dezvoltarea unei agende optimiste. Am oferit un program pentru stabilitate strategică, inclusiv pentru Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare”, a transmis Lavrov.

Citește și : Atentat cu mașină-capcană în apropierea unei baze antijihadiste în estul Siriei; cel puțin 20 de morți

De asemenea, Lavrov a insistat că Administrația de la Washington nu a primit niciun răspuns coerent sau constructiv la aceste oferte, și a transmis că Rusia nu va mai insista până când Statele Unite nu vor transmite că sunt pregătite.

„Când colegii noștri americani vor fi gata, vom fi pregătiți să începem discuțiile”, a concluzionat Lavrov.