DISTRIBUIȚI
Rador

Moscova nu a dezvoltat niciodată, nici pe vremea URSS, programe de arme chimice ‘Noviciok’, gazul neurotoxic folosit la otrăvirea, în Marea Britanie, a fostului spion rus Serghei Skripal, a declarat joi Serghei Riabkov, ministru adjunct de externe al Rusiei, transmit Reuters şi AFP.

„Nu a existat niciun program de dezvoltare de arme chimice sub numele ‘Noviciok’ nici pe vremea URSS, nici în Rusia”, a subliniat Riabkov, citat de Interfax, potrivit agerpres.


Reacţia sa survine după ce Marea Britanie, Germania, Franţa şi Statele Unite au afirmat joi că responsabilitatea Rusiei este singura explicaţie ‘plauzibilă’ în cazul otrăvirii lui Serghei Skripal şi au cerut Moscovei să furnizeze toate informaţiile cu privire la programul său de arme chimice Noviciok.

Citește și : SUA impun sanţiuni pentru 19 ruşi în cazul insurgenței Rusiei în alegerile din 2016

Serghei Riabkov a dat asigurări totodată că Moscova pregăteşte măsuri de răspuns după ce SUA au anunţat o serie de sancţiuni împotriva Rusiei pentru ingerinţă în alegerile prezidenţiale din 2016 şi pentru mai multe atacuri informatice.

„Reacţionăm cu calm. Am început să pregătim măsuri de răspuns”, a spus oficialul rus, adăugând că sancţiunile anunţate de Washington sunt „legate de campania electorală” în vederea alegerilor prezidenţiale care au loc duminică în Rusia.

Citește și : Administraţia Trump acuză Rusia de atacuri în sectorul energetic american