DISTRIBUIȚI
Live Science

Serviciile sanitare ruse lucrează la punerea la punct a unui vaccin împotriva coronaviruslui depistat luna trecută în China, a anunţat miercuri directoarea organismului rus Rospotrebnadzor Ana Popova, citată de agenţia rusă de presă RIA Novosti, relatează Reuters, potrivit news.ro .

”Da, bineînţeles, dezvoltarea unui vaccin este în curs. De fiecare dată când avem o mutaţie (a unui virus), noi începem imediat să dezvoltăm un vaccin”, a declarat Ana Popova.


Citește și : Trump îi cere Gretei Thunberg să se concentreze pe poluarea altor state, nu pe cea a Americii

”Dezvoltarea unui vaccin este un proces îndelungat şi complicat. O decizie este luată în funcţie de riscuri  şi nevoi, în funcţie de situaţie”, a declarat la rândul său Elena Iejlova, şefa serviciului de Supraveghere epidemiologică din cadrul Rospotrebnadzor.

”La ora actuală, noi susţnem recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)”, a adăugat ea.

UN CAZ DE CONTAMINARE LA HONG KONG

Un caz de contaminare cu coronavirusul din China a fost depistat la Hong Kong, scriu miercuri mai multe publicaţii locale fără să-şi identifice sursele.

Acest virus a fost depistat în oraşul Wuhan, în centrul Chinei, şi poate fi transmis de la om la om, potrivit autorităţilor sanitare chineze.

Citește și : Şeful Statului Major francez vorbeşte despre asasinarea lui Soleimani: ‘Nu a fost o idee bună!’

Nouă persoane au murit din cauza virusului, potrivit unui bilanţ provizoriu, iar alte peste 440 de cazuri au fost înregistrate în China, dar şi în Coreea de Sud, Thailanda, Japonia, Taiwan şi Statele Unite.

OMS se întruneşte miercuri de urgenţă la Geneva, pentru a determina dacă epidemia constituie o urgenţăă internaţională în domeniul sănătăşii publice.