DISTRIBUIȚI
REUTERS

Armata rusă a dezminţit joi că ar fi efectuat atacuri aeriene pe timp de noapte, lovind o brutărie şi un spital în regiunea Idlib, bastion al rebelilor în nord-vestul Siriei, respingând astfel acuzaţiile Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), potrivit France Presse, transmite și agerpres.

‘Aviaţia rusă nu a desfăşurat nicio misiune de luptă în această regiune din Siria’, a indicat Ministerul Apărării rus într-un comunicat, denunţând o ‘provocare mediatică’, după ce OSDO a afirmat că zece civili au fost ucişi în urma loviturilor aeriene ale Rusiei, aliată a regimului sirian, în apropiere de o brutărie şi un spital.


Citeşte şi: Turcia dă vina pe Franţa pentru situaţia din Libia

Potrivit OSDO, cel puţin cinci femei figurează printre victimele atacurilor aeriene asupra Ariha, o localitate din provincia Idlib (nord-vest), unde forţele guvernamentale efectuează o ofensivă împotriva ultimului bastion insurgent în Siria.

Acest ultim bilanţ ridică la 21 numărul civililor ucişi în bombardamentele aeriene ruseşti asupra regiunii Idlib în cursul ultimelor 24 de ore, asigură OSDO, o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.

Citeşte şi: Numărul deceselor creşte de la oră la oră. 1700 de noi cazuri de contaminare în China

Acest bombardament violent survine într-un moment în care regimul preşedintelui Bashar al-Assad avansează pe teren în sudul provinciei Idlib, unde forţele sale au preluat controlul miercuri asupra oraşului strategic Maarrat al-Numan, notează AFP.