DISTRIBUIȚI
Sputnik

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a declarat ”persona non grata” un membru al Ambasadei României la Moscova, transmite joi RIA, potrivit agerpres.

Potrivit sursei citate, decizia reprezintă o contramăsură la expulzarea unui membru al Ambasadei Federaţiei Ruse în România.


Citeşte şi: ADEVĂRUL despre piloţii avioanelor de pasageri: ‘Suntem stresaţi, deprimaţi şi suferim în tăcere!’ – Black News

„La 8 septembrie, însărcinatul cu afaceri al Romaniei în Federaţia Rusă (prim-colaborator, potrivit site-ului MAE de la Bucureşti), Cosmin Constantin Ioniţă, a fost invitat la Ministerul de Externe rus unde i-a fost înmânată o notă a ministerului privind declararea unui angajat al Ambasadei României în Rusia drept ‘persona non grata'”, se menţionează într-un comunicat al diplomaţiei ruse.

„Această măsură este un răspuns la decizia anterior nemotivată luată de partea română de a-l declara ‘persona non grata’ pe un diplomat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti”, adăugă MAE rus.

Citeşte şi: Uniunea Europeană va interzice importurile de petrol rusesc începând cu 5 decembrie – Black News

Reuters aminteşte joi că România, la fel ca şi alte state membre ale Uniunii Europene, a fost desemnată ”ţară neprietenoasă” de către Moscova după impunerea de sancţiuni ca represalii la invazia Rusiei în Ucraina.

La începutul anului, Rusia şi ţările UE şi-au expulzat reciproc sute de diplomaţi după declanşarea invaziei ruse, la 24 februarie, aminteşte agenţia de presă britanică.