DISTRIBUIȚI
most.life

Rusia a condamnat în termeni duri decizia Uniunii Europene de a sancţiona firme implicate în construirea podului care face legătura cu fosta provincia ucraineană Crimeea, informează site-ul Politico.eu, conform mediafax.

„În mod evident, Uniunea Europeană este bântuită de alegerea liberă a locuitorilor Crimeei de a se reuni cu Rusia”, a reacţionat Ministerul rus de Externe, catalogând drept „deplorabilă” decizia Bruxellesului.


Citeşte şi: Thailanda cere Londrei extrădarea fostului premier Yingluck Shinawatra

Moscova a acuzat Bruxellesul că se amestecă „din nou în afacerile interne” ale Rusiei, denunţând şi atitudinea Ucrainei de a izola Crimeea.

Uniunea Europeană a decis, marţi, sancţionarea a şase firme ruse implicate în construirea podului care face legătura între Rusia şi fosta regiune ucraineană Crimeea.

Citeşte şi: Parlamentul francez adoptă un proiect de lege împotriva violenţelor sexuale şi sexiste

Uniunea Europeană a hotărât blocarea activelor a şase firme ruse implicate în construirea podului rutier şi feroviar dintre Rusia şi Crimeea. Bruxellesul consideră ilegală anexarea Crimeei de către Rusia şi, implicit, construirea acestui pod.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a inaugurat personal podul spre Crimeea.