DISTRIBUIȚI
Awara Group

Rusia a condamnat în termeni duri decizia Uniunii Europene de a sancţiona firme implicate în construirea podului care face legătura cu fosta provincia ucraineană Crimeea, informează site-ul Politico.eu, potrivit mediafax.

„În mod evident, Uniunea Europeană este bântuită de alegerea liberă a locuitorilor Crimeei de a se reuni cu Rusia”, a reacţionat Ministerul rus de Externe, catalogând drept „deplorabilă” decizia Bruxellesului.


Citește și : Acţiune în justiţie împotriva lui Donald Trump pentru tratament ‘inuman’ aplicat migranţilor reţinuţi în California

Moscova a acuzat Bruxellesul că se amestecă „din nou în afacerile interne” ale Rusiei, denunţând şi atitudinea Ucrainei de a izola Crimeea.

Uniunea Europeană a decis, marţi, sancţionarea a şase firme ruse implicate în construirea podului care face legătura între Rusia şi fosta regiune ucraineană Crimeea.

Uniunea Europeană a hotărât blocarea activelor a şase firme ruse implicate în construirea podului rutier şi feroviar dintre Rusia şi Crimeea. Bruxellesul consideră ilegală anexarea Crimeei de către Rusia şi, implicit, construirea acestui pod.

Citește și : Adunarea Naţională franceză a votat legea privind imigraţia şi dreptul de azil

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a inaugurat personal podul spre Crimeea.