DISTRIBUIȚI

Serviciul Federal de Securitate (FSB, fost KGB) a anunţat joi blocarea serviciului de poştă electronică StartMail, înregistrat în Olanda, de la care autorităţile ruse au primit mii de false alerte cu bombă care au obligat la evacuări masive începând din luna noiembrie a anului trecut, transmite EFE, potrivit agerpres.

„Din 28 noiembrie 2019 şi până în prezent, de la serviciul extern Startmail.com (Olanda), autorităţile judiciare din 16 regiuni ale Rusiei au primit mai mult de o mie de mesaje anonime cu ameninţări cu bombă”, a indicat FSB, într-un comunicat.


Citeşte şi: Tragedie aviatică în Australia. Un avion plin cu americani S-A PRĂBUŞIT!

Falsele alerte au afectat peste 16.000 de elemente de infrastructură, precum şcoli, grădiniţe, spitale, companii de transport şi centre comerciale, conform FSB.

De aceea, în baza legislaţiei ruse, Parchetul General al Rusiei împreună cu autoritatea de reglementare a mijloacelor de comunicare, Roskomnadzor, au decis „să restricţioneze accesul la resursele de informaţii a serviciului extern StartMail din 23 ianuarie”, a indicat Serviciul Federal de Securitate.

Citeşte şi: Yad Vashem, Memorialul din Ierusalim al victimelor Holocaustului

Organismul de reglementare a precizat la rândul său că StartMail, un serviciu de e-mail criptat, nu a furnizat informaţii privind utilizatorii conturilor de pe care au fost trimise falsele alerte cu bombă.

„Accesul restricţionat la serviciul de e-mail nu va opri complet difuzarea acestui tip de informaţii de către infractori, dar credem că această măsură va îngreuna respectiva activitate şi va reduce substanţial cantitatea” de alerte false, a mai arătat Roskomnadzor.