DISTRIBUIȚI
sputnik

Rusia a desfăşurat sisteme de rachete sol-air S-400 în regiunea nord-vestică Leningrad, a informat marţi Ministerul rus al Apărării, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Sistemele cele mai moderne de apărare aeriană S-400 au fost puse în poziţie de luptă în regiunea Leningrad (în care se află oraşul Sankt-Petersburg, n.red.) pentru a proteja instalaţii militare, administrative şi civile’, a comunicat serviciul de presă al districtului militar al regiunii Vest, citat de agenţia Interfax.


Citește și: Washingtonul își retrage TOT personalul diplomatic rămas în Venezuela

Rachetele au fost fabricate în regiunea Astrahan (sud), după care au fost transferate la 2.000 km nord în regiunea Leningrad, a precizat aceeaşi sursă.

Potrivit Interfax, rachete S-400 au urma să fie desfăşurate, de asemenea, începând din 15 martie în apropierea enclavei ruse Kaliningrad.

Citește și: Brexit. Londra a ajuns la o înţelegere cu UE referitor la ‘modificări obligatorii din punct de vedere juridic’

Rachetele S-400, cu o rază de acţiune de 400 km, sunt cel mai recent sistem de apărare antiaeriană şi antirachetă al Rusiei, care îl consideră una din emblemele industriile sale militare.

Rusia a vândut acest sistem Indiei, dar şi Turciei, ceea ce a provocat furia aliaţilor occidentali ai Ankarei din cadrul NATO, mai ales a Washingtonului, care scot în evidenţă incompatibilitatea lui cu sistemele de apărare ale Alianţei.