DISTRIBUIȚI

Kremlinul a atenţionat vineri ţările occidentale împotriva oricărei ingerinţe militare în Ucraina, pe fondul escaladării tensiunilor şi al unei redesfăşurări de trupe ruseşti care îngrijorează SUA şi Kievul, informează AFP, potrivit agerpres.

Un angajament militar al NATO în favoarea Kievului „va duce la măsuri suplimentare din partea Rusiei pentru a-şi asigura securitatea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, subliniind că „Rusia nu ameninţă pe nimeni şi nu a ameninţat niciodată pe nimeni”.


Vezi şi:Tren de pasageri DERAIAT în TUNEL! Sunt zeci de morţi şi răniţi! – VIDEO – Black News

Comandantul şef al armatei ucrainene, general-colonelul Ruslan Homceak, a declarat marţi că Rusia concentrează în prezent forţe armate în apropiere de frontierele Ucrainei dinspre sud, est şi nord, ceea ce constituie o ameninţare la adresa securităţii ucrainene. Acesta a acuzat Moscova de continuarea unei ‘politici agresive’ faţă de Kiev.

Citeşte şi:Agenţia Medicamentului din Franţa RESPINGE Ivermectina pentru tratarea COVID-19 – Black News

Rusia este considerată de mulţi pe plan internaţional susţinătoarea militară şi politică a separatiştilor în Ucraina, în pofida faptului că ea neagă aceasta. Conflictul a început în 2014, la scurt timp după anexarea de către Federaţia Rusă a Peninsulei Crimeea, alt teritoriu ucrainean, în urma revoluţiei prooccidentale de la Kiev.

Până acum războiul din Ucraina a făcut peste 13.000 de morţi.