DISTRIBUIȚI
WSJ

Decizia Statelor Unite ale Americii de a recunoaşte suveranitatea israeliană asupra Înălţimilor Golan va avea cu siguranţă ‘consecinţe negative’ asupra regiunii Orientului Mijlociu, în particular asupra conflictului din Siria, a indicat marţi Kremlinul, citat de DPA şi TASS, potrivit agerpres.

Această decizie ‘reprezintă un alt pas al Washingtonului de încălcare a dreptului internaţional’, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov într-o conferinţă de presă.


Citeşte şi: Incidentul cu autobuzul deturnat în Milano reaprinde o discuţie privind cetăţenia acordată migranţilor

‘Va avea cu siguranţă consecinţe negative în ceea ce priveşte atât procesul de pace din Orientul Mijlociu, cât şi atmosfera generală pentru rezolvarea politică a conflictului din Siria’, a insistat Peskov.

Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să discute acest subiect la întâlnirea preconizată pentru marţi cu omologul său libanez Michael Aoun, aflat într-o vizită la Moscova, a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Citeşte şi: Pentagonul deblochează un miliard de dolari pentru zidul lui Trump

Preşedintele american Donald Trump a semnat luni la Casa Albă, în prezenţa premierului israelian Benjamin Netanyahu, un ordin executiv prin care SUA recunosc oficial suveranitatea Israelului asupra Platoului Golan.

În plină campanie electorală în ţara sa, Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul ‘nu va renunţa niciodată’ la cea mai mare parte a platoului Golan sirian, capturată de statul israelian în timpul Războiului de Şase Zile din 1967, după care a anexat-o în 1981. O anexare care nu a fost niciodată recunoscută de către comunitatea internaţională, menţionează AFP.