DISTRIBUIȚI
Sputnik

O navă de război rusească a lansat marţi dimineaţa, din Marea Mediterană, rachete asupra poziţiilor organizaţiei Statul Islamic (SI) lângă Deir Ezzor, fief al islamiştilor în această ultimă provincie din Siria rămasă încă în mâinile lor, a anunţat armata rusă, informează AFP, conform agerpres.

Tirurile trase de pe fregata ‘Amiral Essen’ au vizat ‘o zonă de frontieră lângă oraşul Al-Choula, aflat în mâinile unui grup banditesc constituit din combatanţi veniţi din Rusia şi din ţări ale Comunităţii Statelor Independente (CSI)’, subliniază armata Federaţiei Ruse într-un comunicat


Cu aceste tiruri, armata rusă a ucis ‘un mare grup de militanţi’ şi ‘a distrus puncte de control, un centru de comunicaţii, depozite de arme şi muniţii, precum şi un atelier pentru repararea de vehicule blindate’.

Citeşte şi: Putin devine sarcastic când vine vorba despre relaţiile cu SUA: ‘E greu să te înţelegi cu cineva care confundă Austria cu Australia’

‘Aceste tiruri de rachete de croazieră Kalibr permit să se asigure avansarea cu succes a trupelor guvernamentale siriene şi dau peste cap planurile combatanţilor din SI’, afirmă armata rusă.

Armata siriană, susţinută de forţele aeriene ruse, se confrunta marţi cu o rezistenţă înverşunată din partea SI la porţile Deir Ezzor (est), unde ea încearcă să spargă asediul impus de jihadişti enclavelor guvernamentale.

Pierderea acestui oraş şi a provinciei sale bogate în petrol – ultima din Siria aflată încă în mâinile jihadiştilor – va marca sfârşitul prezenţei SI în Siria, la trei ani după ascensiunea fulgerătoare a acestei grupări.

Totodată, armata rusă a anunţat decesul a doi soldaţi ruşi, ucişi de tiruri de artilerie ale SI lângă Deir Ezzor.

Fregata ‘Amiral Essen’ a mai întreprins la 23 iunie tiruri de rachete Kalibr dinspre Marea Mediterană asupra poziţiilor SI în regiunea Hama (centru).