DISTRIBUIȚI
most.life

Ambasada Rusiei în Statele Unite a declarat miercuri că Moscova are tot dreptul de a construi Podul Crimeii, după ce Washingtonul a condamnat construcţia şi deschiderea acestui pod peste Strâmtoarea Kerci, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

„Crimeea este Rusia. Nu vom cere nimănui permisiunea de a construi infrastructura de transport pentru binele populaţiei Rusiei”, a scris ambasada rusă pe Twitter.


Citește și: Coreea de Nord amenință că anulează summitul prevăzut la 12 iunie cu Donald Trump

Preşedintele rus Vladimir Putin a deschis oficial Podul Crimeii ce leagă sudul Rusiei de Crimeea marţi dimineaţă.

Construcţia podului a început în 2015 după încorporarea în Rusia a Peninsulei Crimeea în 2014, urmată de deteriorarea relaţiilor dintre Moscova şi Kiev.

Podul de 19 km este cel mai mare construit până în prezent de Rusia, iar costul proiectului este estimat la aproximativ 228 miliarde de ruble (aproximativ 3,6 miliarde de dolari).

Citește și: 4000 de angajați ai Google cer gigantului IT să nu mai colaboreze cu armata americană

Departamentul de Stat al SUA a declarat într-un comunicat că podul a fost construit şi inaugurat „fără permisiunea guvernului Ucrainei”.

Departamentul american a acuzat de asemenea faptul că podul împiedică navigaţia prin limitarea dimensiunii navelor ce pot tranzita Strâmtoarea Kerci şi a cerut Rusiei să nu împiedice transportul maritim.