DISTRIBUIȚI
Rador

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat, marţi, că 65% din suprafaţa provinciei siriene Ghouta Orientală este ‘liberă de terorişti’, transmite agenţia de presă rusă RIA Novosti, citată de Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul Apărării rus a declarat anterior că numărul total al civililor, majoritatea copii, care au fost evacuaţi de la începutul operaţiunii umanitare în enclava siriană Ghouta Orientală, situată în apropiere de Damasc, a urcat la 79.702.


Citeşte şi: Rusia anunţă evacuarea a aproape 80.000 de civili din Ghouta Orientală

Într-un comunicat, ministerul a menţionat că 6.046 de civili au părăsit luni enclava siriană prin intermediul coridoarelor umanitare.

Ca urmare a ofensivei lansate pe 18 februarie cu sprijinul aliatului său rus, regimul lui Bashar al-Assad a recucerit peste 80% din enclava rebelă la est de Damasc, conform unei noi estimări a Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), iar insurgenţii nu mai controlează decât trei zone izolate.

Citeşte şi: Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost ARESTAT

Cel puţin 1.346 de civili, printre care 270 de copii, au fost ucişi şi alte câteva mii răniţi în aproape o lună de la lansarea ofensivei forţelor regimului sirian asupra regiunii Ghouta Orientală, conform OSDO.

Zeci de civili şi-au pierdut viaţa în ultima săptămână în noi lovituri aeriene împotriva zonelor rebele asediate din Ghouta Orientală, de unde locuitorii continuă să fugă de ofensiva devastatoare lansată de regimul sirian şi de aliatul său rus pentru recucerirea în totalitate a regiunii.